Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Yhteystiedot

Palma Warén
Metsätie 19 B 2
04130 Sipoo

palma@pwgrooming.fi

Turkinhoitoa

Share |

Sunnuntai 7.2.2010 klo 15:14


Tilasin pari viikkoa sitten Latviasta Isle Of Dogsin turkinhoitotuotteita, kun niitä kovasti villakoirafooorumilla kehuttiin. Ja koska Freddy takkuilee pahemman kerran, niin kaikki uudet vinkit on tervetulleita :) Pesen sen 8 päivän välein ja harjailen parin päivän välein ja silti on aina takkuja. Tähän mennessä olen nyt kokeillut N20 Royal Jelly shampoota, joka sisältää kuningatarhyytelöä ja se on erityisesti kehitetty vahingoittuneelle turkille ja sen pitäisi myös edistää karvan kasvua/vaihtumista. Lopputulos oli kuitenkin yllättävän tuuhea, vaikka olikin kovin hoitavan oloinen. Seuraavana kokeiltava oli Stand (Up), josta ostin näytepullon, sitä myydään muuten vain gallonoissa. Sen pitäisi nimensä mukaisesti olla tuuheuttava lisäävä ja trimmausta helpottava tuote. Vaikutti ihan hyvältä, ainakin välipesuihin ja laimennussuhde on 20:1, kun muissa sarjan tuotteissa 10:1, eli tulisi ainakin edullisemmaksi. Olen kokeillut myös N17 shampoota punertavalle turkille, se vaikutti ehkä tähän mennessä parhaalta, ei ollut yhtään kuivattavan oloinen, kuten esim. Kelcon vastaava värishampoo. Ja väri vaikutti jotenkin tasaisemmalta vaikka eipä Freddy nyt mitenkään kirjava ole muutenkaan :) Perään olen laittanut joka kerta N50 Light Management- hoitoaineen ja sekään ei ollut yhtään latistava, eli sitä voisi ajatella myös näyttelypesuihin, kun tähän saakka on ollut käytössä Kelcon Cherry - hoitsikka, vaikka eipä siinäkään ole ollut moittimista. Takkujen selvittelyyn olen käyttänyt N63 Detangle Sprayta, ja se hoiti hommansa ihan ok, mutta tuoksu oli jotenkin voimakas mun nenään, tykkäänkin enemmän Chris Christensen Ice on Ice harjausnesteestä, joka on aika tuoksuton. Päätukkaan ponnarien vaihdon yhteydessä käy hyvin Isle Repair, se on syvähoitava jätettävä hoitsikka joka taas tuoksuu ihanasti persikalle. Aikaisemmin kun ponnareita vaihtoi, niin oli han hullut takut, mutta tämän tuotteen jälkeen samat ponnarit menee helposti pari kolme päivää, eikä juuri yhtään takkuja.

isleofdogs_002.jpg


Kommentit

17.2.2010 10:36  Leena

Hei,

minulla on samanikäinen aprikoosi keskari-poika Zorro ja hänen turkkinsa takkuillee myös tosi paljon. Kannattaa päivittäin käydä kammalla koiran turkki läpi, lisäksi harjata ja karstata. Se pitää tehdä päivittäin, koska olen huomannut, että jos joskus jää väliin yksikin päivä, tulee takkua tosi helposti. Etenkin niskavillat ja nyt myös kainalot ovat kriittisiä alueita. Tsemppiä takkujen selvittelyyn!

17.2.2010 10:57  Palma

Kiitti, kun vielä jaksaisikin olla joka päivä harjaamassa :) Onneksi ne takut saa harjausnesteen avulla kuitenkin aika kivuttomasti selväksi. Takkuaminen on selkeästi siirtynyt jaloista ja kyljistä niskatukkaan, elänkin toivossa että se superhöttö pentukarva alkaisi viimein muuttua karkeammaksi silläkin alueella :)

25.2.2010 19:47  Sari

Oliko tuolta ihan helppo tehdä tilaus? Entä miten maksu tapahtui?

25.2.2010 20:06  Palma

Oli helppo tehdä tilaus, laitoin tosin maksutavaksi postiennakon, mutta maksuohjeet tuli kuitenkin sähköpostiin. Maksun jälkeen tilaus tuli reilussa viikossa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini