Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Yhteystiedot

Palma Warén
Metsätie 19 B 2
04130 Sipoo

palma@pwgrooming.fi

Pentutestaus

Share |

Maanantai 18.3.2013 klo 17:06


Viime torstaina koiranomi kävi testaamassa koko pentueen. Oli todella mielenkiintoista saada tulokset, koska omasta mielestäni pennut ovat hyvin tasaisia luonteeltaan. Kukaan ei mielestäni ole ns. porukan pomo tai selkeästi arka, vaan kaikki ovat reippaita ja sosiaalisia. Testissä eroavaisuuksia kuitenkin ilmeni, vaikka keskimääri pentue olikin tasainen. Alimmat pisteet saaneilta pojilta ja tytöltä löytyi kuitenkin omat vahvuutensa, joka oli ilmeisen hyvä asia, ettei pisteet olleet tasaisesti matalat, vaan jokainen sai korkeimpia pisteitä aina jollakin osa-alueella. Lisää pennuille suoritetusta testistä voi lukea täältä. Alla siis pentueen tulokset, edelleen pennut ovat listattuna syntymäaikansa mukaan nro järjestyksessä.

pt1.jpgpt2.jpgpt3.jpg

Pisteiden selitykset

4,4 pistettä tai yli:

Pentu on aggressiivinen, dominoiva, röyhkeä ja itsevarma. Ei suositella ensimmäiseksi koiraksi, eikä lapsiperheeseen. Tarvitsee määrätietoisen kouluttajan, paljon koulutusta ja johtajuusharjoituksia. Voi olla erinomainen koira oikeissa käsissä.

3,4 - 4,4 pistettä

Pentu on melko dominoiva ja itsevarma, mutta tasapainoinen. Ei suositella ensimmäiseksi koiraksi, eikä pieniä lapsia omistavaan perheeseen. Tarvitsee johdonmukaista koulutusta ja johtajuusharjoituksia. Erinomainen harrastus/kisakoira.

2,6 - 3,4 pistettä:

Ns. "helppo koira". Sopii lapsiperheisiin ja myös ensimmäiseksi koiraksi ja harrastuskaveriksi.

1,9 - 2,6 pistettä:

Alistuva/pehmeä koira, joka tarvitsee ystävällisen, rauhallisen ja kärsivällisen kouluttajan ja paljon sosiaalistamista.

1,9 pistettä tai alle:

Koira on epäsosiaalinen tai äärettömän ujo ja arka. Hermorakenne ja toimintakyky ovat heikkoja. Stressaa helposti ja reagoi liioitellusti kaikkeen. Voi kehittyä pelkopurijaksi. Ei suositella lapsiperheisiin, eikä harrastuskoiraksi. Tarvitsee kokeneen kouluttajan ja erittäin paljon sosiaalistamista.

Tässä vielä video pennusta nro4. valitettavasti kaikki osa-alueet eivät näy, kun ei iPhonen muisti riittänyt


Kommentit

18.3.2013 18:45  Raija

Ihana Rico rakas ;)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini