Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Yhteystiedot

Palma Warén
Metsätie 19 B 2
04130 Sipoo

palma@pwgrooming.fi

Superfood

Share |

Maanantai 11.1.2010 klo 15:46


Tammikuussahan kaikki haluavat aloittavaa kuntoilun ja uuden terveellisemmän elämän. Tänä vuonna ajattelin itsekin liittyä tuohon joukkoon ja aloittaa vähän terveellisemmän ruokavalion. Hurahdan helposti kaikkiin trendi villityksiin ja tällä kertaa vuorossa on superfoodit, jotka aion ottaa mukaan uuteen ruokavaliooni. Tänään aamu lähti käyntiin pirtelöllä johon tuli:

  • Goji-marjoja
  • Maca-jauhetta
  • 2 purkkia maitorahkaa
  • maitoa
  • banaani
  • vadelmia
  • mustaherukoita

superfood_004.jpg

Maku oli ainakin erittäin terveellinen, mutta taidan silti laittaa ensi kerralla sekaan jotain jugurttia tai vaikka hunajaa jos sillä saisi makuelämyksestä vähän nautinnollisemman.

Tällä hetkellä käytössä siis nuo Goji-marjat jotka sisältää yli kahtakymmentä eri kivennäis- ja hivenainetta, kuten sinkkiä, kalsiumia, kaliumia, rautaa, magnesiumia, mangaania, kromia, kuparia, seleeniä, natriumia ja fosforia. Muihin marjoihin verrattuna gojin hedelmälihassa proteiinin osuus on huomattavan korkea. Antioksidanttilähteenä kuivatut goji-marjat ovat pitoisuuksiltaan ylivoimaisia muihin kasvikunnan tuotteisiin nähden. Noita marjoja napostelee ihan pelkälleenkin ja teessä ne muuttuvat mukavan pehmeiksi. 

Maca-jauhetta kokeilin tänään ensimmäisen kerran ja sen makuun kestää ehkä hetki totutella. Maca on voimakas adaptogeeni. Tämä on termi, joka annetaan lääkinnällisille kasveille joiden avulla keho kykenee mukautumaan (adaptoitumaan) haastaviin olosuhteisiin - esimerkiksi stressiin. Yleensä jatkuva stressi alkaa heikentää immunijärjestelmää sekä heikentää ruuansulatusta ja hormonitoimintaa. Tämä johtaa ihmisen elinvoiman ja energisyyden hiipumiseen. Adaptogeenit ehkäisevät kehoamme tällaisilta vaikutuksilta, parantaen immunijärjestelmämme toimintaa ja piristäen niin kehoamme kuin mieltämmekin. Maca sisältää valtavan määrän kehollemme tärkeitä vitamiineja ja mineraalaja esim. B-ryhmän vitamiineja, rautaa, mangaania, kuparia ja sinkkiä.  

Seuraavaksi aion kokeilla neitsytkookosöljyä, joka mm. vahvistaa immuunijärjestelmää, parantaa ruoansulatusta ja ravinteiden imeytymistä, lisää aineenvaihduntaa ja nostaa energiatasoa, lisää kilpirauhasen toimintaa, tukee painon pudotusta, tehostaa insuliinin erittymistä, on antioksidanttinen ja kaunistaa hiuksia ja ihoa. Plus sitä voi antaa myös koirille! Jolloin se vähentää karvanlähtöä sekä tekee turkista kiiltävän ja pehmeän. Parantaa ihottumaa sekä muita haavaumia. Neitsytkookosöljyä voi käyttää ulkoisesti sekä antaa sisäisesti lemmikille. Suositeltu annostus lemmikin painosta riippuen 1tl - 2rkl.

 Lisää superfoodeista www.cocovi.fi ja www.puhdistamo.fi

Hurahdetaan vielä lisää…superfood_002.jpg

Shampoo kaupoilla ollessa silmiin osuivat Schwarzkopf Essensity sarjan tuotteet jotka sisältävät orgaanista Goji-marjan uutetta. Pakkohan niitäkin oli siis ostaa koko sarja kun tuotetiedoissa lupailtiin vaikka mitä ja tämä Essensity sarja tukee mm. trooppisten sademetsien uudelleen metsittämista istuttamalla vuosittain 70 hehtaaria uutta puustoa. Essensity käyttää puhtaita, orgaanisia ja luontaisia uutteita, jotka on tuotettu innovatiivisia tekniikoita käyttämällä. Esimerkiksi yli 90 % Essensity järjestelmän värikäsittelytuotteiden aineosista on luonnonmukaisia. 

How great is that.


Kommentit

11.1.2010 20:35  L

Täällä vasta Goji-marjat kokeilussa! ;) Laita blenderi pyörii ni mä tuun koemaistaa seuraavan satsin...

4.2.2010 9:59  Pinja

Mä tilasin kans goji-marjoja ;)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini